AndersDT.dk
Forside       Profil       AluBro       Galleri       Gæstebog       Links       Kontakt
   

AluBro

Danmarks første Aluminiumsbro startede som et afgangsprojekt ved Ingeniørhøjskolen i Århus og er idag realiseret i fuld størrelse ved Brede Å i Løgumkloster.
 

Danmarks første Aluminiumsbro


Danmarks første Aluminiumsbro er opført over Brede Å ved Løgumkloster i Sønderjylland. Broen startede som et afgangsprojekt ved Ingeniørhøjskolen i Århus, hvor Jimmy Sienko Larsen og jeg i samarbejde med arkitektstuderende Per Ravn udfærdigede designet af broen. Jimmy og jeg tog udgangspunkt i dette design til vores afgangsprojekt, hvor vi projekterede broen bl.a. ved forskellige samlingsmetoder som limning og valsning. Gennem projektfasen samarbejdede vi med Michael René Boesen, AluCluster, som havde fremlagt ideen ved et besøg ved AluCluster.

Projektet blev efter færdiggørelsen fremlagt for Løgumkloster kommune, som tog ideen til sig. Beregningerne er efterfølgende

blevet gennemgået og verificeret af Rådgivende Ingeniørfirma Gimsing & Madsen. Da det er den første bro i Aluminium herhjemme i Danmark, har der været en hel del nye begreber og metoder som skulle studeres. Det har bevirket at omkostningerne har været højere end for en traditionel gangbro, men med tilskud fra både EU og Løgumkloster kommune blev det muligt at realisere broen.

Broen er bygget i samarbejde med to lokale firmaer smedefirmaer, men da det kræver en speciel svejseuddannelse for at kunne svejse i Aluminium har der været uddannelse og prøvesamlinger involveret inden samlingen af broen kunne påbegyndes. Selve arbejdet med at bygge broen stod på i cirka 3 måneder fra august til oktober 2005. I denne periode blev byggeriet flittigt besøgt, hvilket har resulteret i en del billeder, se under Galleri

I hele perioden fra at projektet blev udstillet på Ingeniørhøjskolen i Århus til i dag, har der været skrevet en del om broen i diverse aviser og fagblade. Nedenfor har jeg samlet et udsnit af de artikler jeg har fået fingrene i.For yderligere interesse vedrørende Danmarks første aluminiumsbro og aluminium generelt kan der henvises til www.alubro.dk og www.alucluster.com Du er ligeledes velkommen til at kontakte mig for yderligere info!